Wat kost behandeling?

Ik heb contracten met vrijwel alle zorgverzekeraars en voor de jeugdzorg met alle gemeenten van Groningen en Drenthe.

Vergoeding volwassenen
 

De zorgverzekeraar rekent niet af per sessie maar in zogenaamde "zorgzwaartepakketten" (trajecten). De bedragen van de trajecten zij afhankelijk van je polis. De NZa (Nederlandse Zorg authoriteit) bepaald jaarlijks hoeveel een traject mag kosten. Meer informatie. hierover is te vinden op de website van de NZa. Bij behandeling van volwassenen is het wettelijk eigen risico van toepassing.

Het standaardtarief van Praktijk de Bongerd is 98 euro per sessie (45 minuten directe en 15 minuten indirecte tijd) wanneer de behandeling niet door je zorgverzekeraar vergoed wordt. Informeer tijdig over je mogelijkheden voor vergoeding bij je zorgverzekeraar!

Wil je voor vergoeding in aanmerking komen heb je een schriftelijke verwijzing nodig van je huisarts.

Belangrijk! In de verwijzing dient de huisarts aan te geven dat het een verwijzing naar de GBGGZ (Basis GGZ) betreft en dat er sprake is van vermoeden van een DSM stoornis.

 

Vergoeding kind/jongere
 

Bij kinderen tot 18 jaar wordt de behandeling vergoed door de Gemeenten. Hiervoor hebben ouders/verzorgers een verwijsbrief van de huisarts of een verwijsbrief van het Sociale Team van de Gemeente nodig. Voor kinderen/jongeren onder de 18 jaar geldt geen eigen risico.

Komt het kind/jongere niet voor vergoeding in aanmerking dan bedraagt de behandeling 98 euro per sessie.

 

Zelf betalen?
 

Uiteraard is het mogelijk om de behandeling zelf te betalen vanuit persoonlijke overwegingen. Dan is een verwijzing niet noodzakelijk. In dat geval wordt de behandeling per sessie (98 euro) verrekend.